Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Studenter i Varberg smittade av coronaviruset

Två personer som är hemmahörande i Varbergs kommun har bekräftats vara smittade av det nya coronaviruset. Enligt kommunen rör det sig om två studenter på Campus Varberg.

Studenterna uppges ha en koppling till varandra och ska enligt kommunen ha smittats på en gemensam resa.

Enligt kommunens uppgifter ska de inte ha medverkat i undervisning eller träffat andra personer i sin klass sedan de kom hem från utlandsresan.

Istället uppges de ha isolerat sig enligt de riktlinjer som finns.

Enligt Varbergs kommun har Campus Varberg informerat sin personal, studenter och huvudmän om de bekräftade fallen och verksamheten bedrivs fortsatt som vanligt.

En grundskola i Kungsbacka kommun har meddelat att en elev har blivit smittad. För Hallands nyheter berättar rektorn på skolan under tisdagen att ytterligare en person på skolan har bekräftats vara smittad.

Johanna Wiechel Steier, kommunikationsdirektör i region Halland och berättar att regionen totalt nu har sex bekräftade fall av det nya coronaviruset. Det första fallet bekräftades i söndags, fyra fall bekräftades under måndagen och under tisdagen bekräftades ett sjätte fall.

– Fem av personerna som har smittats har varit i norra i Italien och en av dem har smittats i närkontakt med en person som har smittats utomlands. Alla är lindrigt eller måttligt sjuka och är alla i hemkarantän, säger Johanna Wiechel Steier.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.