Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

GALAMIDDAG. Som Nobelfesten såg Skagerack ut i lördags.

Strömstads tidning fyller 150 år

I dag fyller Bohusläns äldsta tidning 150 år. Något som i helgen firades med revy och röda mattan för tidningens läsare. - Jag gick därifrån med en känsla av välbehag efter en väldigt lyckad kväll. Roligt, festligt och lite allvar, säger Bodil Resare, redaktionschef på Strömstads tidning.

Lokaljournalistik i pappersform. Ett omstritt ämne i dagens medieklimat. Men på Strömstads tidning har man, med grund i historien, hopp om framtiden.

Firade med revy

Idag firar tidningen 150 år, något som firades med stort ståhej i helgen.

- Vi firade med prenumeranter redan i lördags, men idag är den rätta födelsedagen, säger Bodil Resare, redaktionschef på Strömstads tidning.

Tidningen hade tillsammans med Ulf Karlé i revygänget i Strömstad inbjudit till en stor galakväll för tidningens prenumeranter, ett stort kalas med 220 gäster.

Tillställningen hölls på det anrika Skagerrack, och kvällen till ära rullades röda matten fram, trerättersmiddag serverades och toppades av en specialskriven revy i historisk anda.

- Lite sådär oscarsgala eller nobel, säger Bodil Resare.

Historiska nedslag och roliga historier

Temat för revyn var som brukligt "Strömstad tidning 150 år", där revynummer med musik och dans varvades med samtal i soffan, med gäster som pratade om såväl tidningens historia, som roliga historier. 

- Jag gick därifrån med en känsla av välbehag efter en väldigt lyckad kväll. Roligt, festligt och lite allvar, säger Bodil Resare.

Med hopp om framtiden

Med en lika positiv inställning till framtiden är Bodil Resare redo att ta sig an den lokala journalistiken.

- Jag hoppas och tror att den lokala journalistiken finns kvar, även om den hittar en helt annan form. Den digitala utvecklingen har ju gjort mycket, och vad som kommer efter detta återstår att se.

Strömstads tidning grundades 1866 och slogs 1934 samman med tidningen Norra Bohuslän. Tidningen ingår sedan 2000-talet i Stampenkoncernen.