Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Strömavbrott i vinterkylan

Omkring 600 hushåll är just nu strömlösa på Tjörn där det för närvarande är nära tio grader kallt och blåser hårt. – Vi har skickat ut personal för att undersöka det här, säger Jonatan Björck, pressanvarig på Ellevio.

Strömavbrottet inträffade klockan 10.52 på tisdagsförmiddagen och till en början av var över 1 000 hushåll strömlösa på Tjörn.

– Men vi kunde göra en snabb omkoppling och i nuläget handlar det om lite drygt 600 kunder som saknar ström, säger Jonatan Björck hos Ellevio.

På Tjörn är det i just nu enligt väderprognoserna mellan sju till tio grader kallt och under natten har det lokalt fallit flera decimeter snö på sina håll i mellersta Bohuslän. Om vintervädret är orsaken till strömavbrottet är dock inte säkert.

– Vi vet inte vad det beror på och vi har har skickat ut personal för att undersöka det, säger Jonatan Björck.

Klockan 12.30 var 115 hushåll fortfarande utan ström. Jonathan Björck tror att situationen för dessa kommer lösa sig under eftermiddagen, men vill inte ge några exakta besked.

– Det är en ledning som vi fått ett larm på, men vi inte exakt orsaken än. Vi har tekniker ute som jobbar på det, säger Jonatan Björck.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.