Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Strömavbrott i skärgården

Som mest har 857 hushåll har varit strömlösa på Styrsö och Vrångö under natten mot tisdagen. Flera kunder har fått tillbaka sin el, men en del är fortfarande utan.
– Det är 69 kunder, men inga fastboende utan fritidshus där ingen bor just nu, säger Jonatan Björck, presschef på Ellevi.

Ett kabelfel ligger bakom avbrottet, meddelades det under natten.

– Det stämmer att vi har ett strömavbrott där. 399 kunder är berörda just nu, sa Isak Lundmark på YouCall, som tar samtal för Ellevios presstjänst.

Under natten till tisdagen, runt 01:30, meddelade Ellevio att det fortfarande råder strömavbrott för 69 kunder i skärgården. Elbolaget beräknar att felet ska vara avhjälpt senast klockan 16 på tisdagen.

– Vår personal är på väg ut för att lokalisera störningsorsaken just nu. Den preliminära prognosen är att det ska vara åtgärdat vid tjugo i ett inatt, säger Isak Lundmark.

Bakgrunden till strömavbrottet är en kabel som eventuellt har skadats.

– Vi har åkt ut med en pråm här på morgonen. Personal gör just nu undersökningen för att ta reda på vart i kabel felet ligger, säger Jonatan Björck, presschef på Ellevi.

Som mest rörde det sig om drygt 800 kunder utan el, men för den allra största majoriteten avhjälptes felet genom en omledning.

– De allra flesta fick tillbaka sin el efter midnatt, säger Jonatan Björck.

De återstående 69 kunderna handlar om fritidshus på Kårholmen och Sjumansholmen. Enligt Ellevio bor det ingen i bostäderna.

– Vi försöker få ut elverk så att elen kan komma igång temporärt. Snart kommer strömmen vara tillbaka för alla kunder, även den 69, säger Jonatan Björck.

Den nuvarande prognosen är att felet ska vara avhjälpt vid 16-tiden, men enligt Jonata Björck är det svårt att säga säkert.

Finns det risk att övriga kunder blir av med elen igen?

– Det är alltid svårt att säga säkert, det finns inga garantier för det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.