Stort räddningsuppdrag utanför Strömstad

De två personer som hittades i vattnet tillsammans med vrakdelar från en båt är avlidna. Polisen utreder nu hur dödsfallen kan ha skett.
– Någonting har uppenbarligen hänt som har gjort att båten gått sönder och de här två hamnat i vattnet, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS
|

Polisen bekräftade vid klockan 21.30 att det rör sig om en man och en kvinna hemmahörande i Sverige. Mannen var norsk medborgare.

En förundersökning är inledd och rubriceras i nuläget som vårdslöshet i sjötrafik samt vållande till annans död. Inga misstänkta personer har gripits.

– Det är en rutinmässig brottsrubricering. Någonting har uppenbarligen hänt som har gjort att båten gått sönder och de här två hamnat i vattnet. Då kan man misstänka att någon har gjort något fel, det kan visa sig att det är en olycka, att motorn gått sönder eller vad det nu är för något så att de har kraschat in i någonting. Det är det vi ska utreda nu, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS

Hittade vrakdelar

Under onsdag förmiddag hittade Flyg- och sjöräddningscentralen vrakdelar strax utanför Strömstad. Larmet kom in klockan 10.26.

Ett stort pådrag fanns på plats med bland annat Sjöfartsverkets räddningshelikopter, norska räddningsbåtar och personal från Sjöräddningssällskapet och Kusträddningen.

Efter en sökning hittades två tillsynes livlösa kroppar. Det ska röra sig om en privat segelbåt som har upphittats.

– Det är fortfarande en oklar situation, om det är en eller flera personer kvar i vattnet. Vi jobbar för fullt för att få en förklaring på vad som kan ha skett. Vi försöker just nu koppla ihop de två händelserna, vraket och upphittandet av de två livlösa personerna. uppger Vincent Roos, räddningsledare på Hovedredningssentralen.

Teorin: Där sjönk båten

De två upphittade personerna lokaliserades runt området Nord-Hällsö och Tjurholmsknappen och båda har transporterats till land. Området är väl genomsökt och JRCC har inte funnit några spår av andra människor i vattnet.

Sökningsinsatsen avslutades senare på onsdagseftermiddagen. Polisen har tagit vrakdelar, från det som visat sig vara en privat segelbåt, i beslag för vidare undersökning.

Det finns ännu inga uppgifter om var segelbåten har kommit ifrån. Arbetshypotesen är att båten i fråga har tagit in vatten och sjunkit i området Nordost om Koster.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS