Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Stort räddningspådrag efter larm om person i vattnet

Under onsdagen pågick en stor sökoperation utanför Grebbestad med bland annat räddningstjänst, sjöräddning, kustbevakning och dykare. En person misstänktes ha drunknat. Men sökpådraget avslutades utan att man hittat någon.

Vid halv 3-tiden på onsdagen fick SOS alarm samtal om en misstänkt drunkning i Grönemad utanför Grebbestad.

Något som orsakat ett stort räddningspådrag. Bland annat var räddningstjänst på plats.

– Det är vi, sjöräddningen, kustbevakning och dykare från Tanum och Kungshamn, säger Gunnar Ohlén, insatsledare hos räddningstjänsten.

Exakt vad som hänt är i skrivande stund oklart.

– Jag kan inte säga så mycket om det, men insatsen har nu pågått i drygt 30 minuter. Ett vittne har sett en person i vattnet i närheten av en brygga. Mer än så kan jag inte säga om det just nu, säger Gunnar Ohlén.

Vid strax innan klockan 17 meddelade dock Gunnar Ohlén att räddningsinsatsen var avslutad.

– Vi har inte funnit något och vi har sökt i nästan två timmar. Dessutom börjar det bli mörkt. Vi bedömer därför att det inte finns förutsättningar för att fortsätta sökandet, säger Gunnar Ohlén.

Polisens presstalesperson i region väst, Ulla Brehm, menar att de har för lite information för att kunna fortsätta ärendet.

– Det är vaga uppgifter. Vi har letat och varit där. Men vi måste veta om någon är försvunnen och det finns ingen sådan uppgift, säger Ulla Brehm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.