Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Storhotell i glas ska bli ett landmärke

20 våningar och 340 rum. Politikerna i Mölndal gav i veckan klartecken för ett nytt storhotell på Göteborgsvägen.

– Vi tycker att det passar bra med ett landmärke på Göteborgsvägen. Vi tror att den här gatusträckningen kan bli lockande både för de som vill till evenemangsstråket i Göteborg och till Mölndals innerstad, säger planeringsutskottets ordförande Stefan Gustafsson (S).
Utskottet var enigt om att låta tjänstemännen på stadsbyggnadsförvaltningen börja arbeta med detaljplaneringen.
Företaget Husvärden äger flertalet fastigheter vid Krokslätts fabriker. Husvärden har ett pågående arbete med att bygga drygt 200 lägenheter i området och har redan byggt två större kontorsfastigheter längs Göteborgsvägen. Det är söder om dessa som det nya hotellet planeras.

Frågan om hotell har tidigare varit uppe på politikernas bord, men sedan dess har byggförslaget vuxit rejält och innefattar nu en bruttoarea på 17 000 kvadratmeter, 20 våningar och 320–340 rum.
– Vi fick bakläxa på vårt första förslag och kommunen ville att vi skulle höja. Sen utvecklades hotellet av våra arkitekter och den hotelloperatör vi nu diskuterar med vill ha det så här, säger Husvärdens vd Lennart Larsson.
Han berättar för GP att Husvärden haft diskussioner med flera operatörer men att det i dag handlar om en.
– Jag sitter just nu och arbetar med ett hyresavtal som jag hoppas ska vara klart och underskrivet inom ett par veckor.

Om detaljplanearbetet går igenom utan några förseningar siktar Lennart Larsson på att byggnationen ska kunna starta under 2018 för en invigning omkring 2020.
Det betyder att minst fyra nya hotell kommer att byggas i Mölndal inom de närmaste åren. Det första som byggs i Kållered ska stå klart redan i vår. Mark- och miljööverdomstolen har nyligen gett besked om att inte ge prövningstillstånd till de personer som överklagat detaljplanen för ett hotell på cirka 14 våningar vid Åbytravet och på granntomten till Scandic hotel vid Mölndalsbro finns planer för en utbyggnad.
Trots det ser den ansvarige politikern Stefan Gustafsson ingen risk för överetablering.
– Inte så länge som konjunkturen håller i sig. Alla undersökningar som gjorts visar på en het marknad för hotellverksamheten och Mölndal ligger så bra till. På bara några minuter når man evenemangsstråket med kollektivtrafiken.