Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Stordalen vill ha hjälp att döpa nya hotellet

Det nya 21-våningshotellet i Mölndal har precis börjat byggas och väntas stå klart 2021. Men nu efterlyser ägaren Petter Stordalen allmänhetens hjälp – med att döpa det nya jättebygget.

Så sent som i veckan var Petter Stordalen på plats i Mölndal för att gjuta in en tidskapsel, innehållandes bland annat jordgubbsfrön, i betongen på det som ska bli Mölndals högsta byggnad.

Med sina 21 våningar och 20 000 kvadratmeter har det nya hotellet inneburit en investering på en halv miljard kronor för Stordalen. Hotellet som är planerat att stå färdigt 2021 är en del av omvandlingen av området Krokslätts fabriker.

LÄS MER: Stordalen göt in tidskapsel i nytt hotell

Efterlyser förslag från invånarna

Men nu vill Petter Stordalen även ha allmänhetens hjälp att döpa det nya jätteprojektet. I ett Facebookinlägg vänder han sig till invånare i Mölndal och efterlyser idéer.

"Ambitionerna är lika höga som hotellet är högt, och därför behöver vi er hjälp", säger Petter Stordalen i filmklippet.

LÄS MER: Stordalen öppnar nytt hotell i Mölndal

Enda kraven är att namnet ska börja med Quality Hotel och ha en koppling till hotellet, därefter är det upp till Mölndalsborna att komma med sina bästa namnförslag.

Quality Hotels vill ha in namnförslaget via den aktuella Facebook-posten senast den 23 oktober. Vinnaren, som kommer utses av Quality Hotels ledningsgrupp i slutet av oktober, kommer enligt Stordalen bli en av de första att övernatta på hotellet.

Stordalen hälsar i en video på sociala medier att han väntar med spänning på resultatet av tävlingen.

"Kom igen! Jag väntar på alla förslag i ändlös spänning".

LÄS MER: Petter Stordalen startar hotellutbildning i Göteborg

Populärt med namntävlingar

Det är inte första gången som privatpersoner får vara med och namnge olika projekt. I Göteborg har bland annat badplatsen Pöl Harbour, elfärjan Elvy och tåget trainy McTrainface fått sina fyndiga namn framröstade av allmänheten.

Ett av de senaste projekten i raden som ska få sitt namn av allmänheten är solcellsparken som byggs i Säve, som är den största av sitt slag i Sverige. Där har göteborgarna chans att bidra med namnförslag på parken som ska skickas in till Göteborg energi senast sista oktober.

Förutom äran att kamma hem namntävlingen kan man även vinna solenergi från fyra solpaneler under loppet av ett år.

LÄS MER: Sätt namn på solcellsparken i Säve

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.