Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Stordalen öppnar nytt hotell i Mölndal

Petter Stordalen och Nordic Choice Hotels kommer att driva Mölndals nya storhotell. 370 rum fördelat på 21 våningar.

– Göteborg är min favoritstad och min ambition är att vi ska bli dubbelt så stora här. Sen om det tar tio år, eller sex–sju år, det får vi se. Och i Mölndal, sex minuter med spårvagn från Liseberg, finns det en marknad att växa på, säger den norske hotellägaren Petter Stordalen vars företag Nordic Choice Hotel driver cirka 190 hotell i Skandinavien. 

GP har tidigare skrivit om hotellet som kommer att ägas och byggas av företaget Husvärden som förvaltar och utvecklar fastigheterna kring Krokslätts fabriker. Nybygget ska bli 21 våningar högt och innehålla 370 rum, restaurang och bar. Detaljplaneprocessen pågår, byggarbetstiden beräknas ta två år och planen är att invigningen ska ske i januari 2021.
– Det kommer bli helt perfekt. Vi öppnar i januari och några månader senare kommer Liseberg att öppna sitt äventyrsbad, öppet 365 dagar om året, säger Stordalen.

Andreas Grindebacke är vice vd hos Husvärden. Han berättar att diskussionerna med Nordic Choice Hotels och Petter Stordalen pågått i över ett års tid.
– Vi föll för Nordics höga ambitioner och för framåtandan. Det kändes tidigt som att våra värderingar passade ihop. Vi har en stor efterfrågan på hotell från våra hyresgäster och det här kommer att bli ett riktigt landmärke, för det har Mölndal behov av, säger Andreas Grindebacke.

"Sätter en ny nivå för Mölndal"

Hotellkedjan Nordic Choice marknadsför fyra olika varumärken; Clarion, fullservicehotell i centrum av stora städer, exempelvis Posthotellet i Göteborg, Quality, med stort fokus på konferenser, Comfort som räknas som budgetalternativet samt 17 olika premiumhotell som av olika anledningar inte passar in i mallarna.
– I Mölndal skapar vi ett Qualityhotell, men med fullservice och man ska lika gärna kunna välja det i stället för Posthotellet. Vi sätter en ny nivå för Mölndal, säger Stordalen som utlovar en rejäl öppningsfest vid årsskiftet 2020–21.

Förutom 370 rum, restaurang och barer samt fullskaligt gym ska även utrymmen för 600 konferensdeltagare skapas.
– Det är inte ofta som en halv miljard kronor investeras i Mölndal, men nu ska det ske. Det här blir ett otroligt viktigt hotell för oss i ett område som kommer bli väldigt centralt framöver. Det här är ett projekt som blir bra för Mölndal och för Göteborg.

Listan på hotell som Petter Stordalen nu driver i Göteborgsområdet blir nu ännu längre. Clarion Post Hotel, Comfort Hotel Göteborg, Clarion Collection Hotel Odin, Quality Hotel Panorama, Quality Hotel Winn, Quality Hotel 11, Mektagonen i Almedal har ännu inte fått något nytt namn och det än så länge även namnlösa hotellet i Mölndal. Dessutom ingår även Hotel Avalon i hotellkedjan.