Stora mängder sprängmedel hittat i Borås

Polisen har hittat en stor mängd sprängmedel i centrala Borås. Fyndet gjordes efter att en narkotikahund markerat för narkotika. Nationella bombskyddet har kallats till platsen, enligt BT.

ANNONS
|

BT skriver att polisen gjort ett tillslag mot en adress i Borås under fredagskvällen efter tips om narkotikapåverkade personer på platsen.

En man misstänktes för ringa narkotikabrott i samband med insatsen och det beslutades om husrannsakan där hundpatrull kallades in.

Då markerade en av hundarna för fynd i ett allmänt utrymme. Narkotikahunden hittade narkotika, men på platsen upptäcktes också en stor mängd sprängmedel.

– Det jag kan säga är att en narkotikahund ledde oss till en gömma med bland annat en rejäl mängd sprängmedel, säger kommissarie Magnus Reinholdsson, spaningsledare vid avdelningen för Grova brott hos Boråspolisen, till tidningen.

Nationella bomskyddet inkallat

Nationella bombskyddet larmades till platsen och bombtekniker har tagit hand om innehållet. Sprängmedlet ska skickas till Nationellt forensiskt centrum (NFC) för att analyseras.

ANNONS

– Det finns i nuläget ingen frihetsberövad men en anmälan gällande lagen om brandfarliga och explosiva varor är upprättad så vår vi se var den kommande utredningen tar oss. Det känns i vart fall bra att vi sett till att det inte hamnar i orätta händer, säger Magnus Reinholdsson till BT.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS