Stor trafikpåverkan efter hårda vindar

Nedfallna träd, inställda tåg och en avstängd bro. Nattens vindar har ställt till det en hel del i trafiken i Västsverige.

ANNONS
|

MHI har utfärdat klass 1-varningar för kuling på Vänern, Skagerack och Kattegatt och för mycket hårda vindar sydväst om Vänern, i inre Dalsland och i hela Bohuslän.

Tågtrafiken på Bohusbanan mellan Uddevalla och Strömstad ställdes på torsdagskvällen in på grund av blåsten. Även de tidigaste morgontågen fick ställas in och ersättas med buss.

– Man ställde in morgonturen och ska syna igenom banan om man kan köra igen. Man räknar nog med att komma igång klockan åtta, säger Katarina Wollfram på Trafikverket och fortsätter:

"Jobbat hela natten"

– De har jobbat hela natten och röjt. Inte väntat till morgonen utan tagit hand om det hela vartefter.

ANNONS

Tågen beräknas gå igen vid klockan 08:00 på fredagen.

På flera ställen i området har vägar blockerats av nedfallna träd. Bland annat i Hogdal där trafiken under natten inte alls kunde passera. Väg 908 från Steneröd blockeras i skrivande stund av träd.

Stängde Uddevallabron

Under natten var också Uddevallabron avstängd i ett par timmar. Och tidigt på fredagsmorgonen är fortfarande trafikpåverkan stor.

– Bron stängde vid ettiden men ska vara öppen igen nu på morgonen. Jag vet inte exakt vad det handlade om för blockeringar men när det blåser kan det komma saker på vägen. sägerKatarina Wollfram.

Men vid 8-tiden på morgonen fick Uddevallabron stängas av igen.

– Det stämmer att Uddevallabron är avstängd för tung trafik på grund av det rådande vädret. Och jag vet inte hur länge den kommer vara stängd, säger Pär Aronsson på Trafikverket.

Den tunga trafiken dirigeras om via väg 44 (Gamla E6).

En artikel från Bohusläningen.

ANNONS