Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stor trafikolycka på E20

Det var tvärstopp på E20 utanför Laxå efter en olycka med flera lastbilar och personbilar på annandag påsk. Det har snöat kraftigt i området och polisen uppmanar nu fjällresenärer och andra trafikanter att välja en annan väg.

Olyckan inträffade vid 08.45 på måndagen, i höjd med Långmossen, mellan Finnerödja och Laxå. Ett kraftigt snöfall har kommit i området och troligtvis har det bidragit till olyckan, enligt Jan Materne, vakthavande befäl vid polisen region Bergslagen.

– Det finns en ganska känd backe i området där det brukar bli bekymmer i väderlek som denna, men vi vet inte säkert vad som orsakat olyckan ännu, säger Materne.

– Klart är att det är ett flertal lastbilar och ett flertal personbilar inblandade och att det kommer att dröja innan vägen kan öppnas upp.

Välj annan väg mot Göteborg

Vid 10.30-tiden på förmiddagen var det stopp i båda riktningar på E20. Bärgning av olycksfordon kunde inte påbörjas innan plogbilen har kunnat arbeta på platsen, enligt Materne.

– De i Göteborgstrakten som överväger att åka norrut på E20 bör välja en annan väg. Man kan tänka sig att det är en del fjällresenärer som är på väg tillbaka med, och ska man mot Göteborg eller Stockholm så välj annan väg, säger Materne.

– Som lök på laxen har vi en olycka på E20 i närheten av Askersund och det lilla samhället Åsbro, där en lastbil ställt sig på tvären i snön över ett vajerräcke och blockerar båda riktningarna där med.

Det finns inga uppgifter om personskador i samband med olyckorna. Strax efter klockan 13 kunde polisen meddela på sin hemsida att vägen åter var fri för framfart vid båda olycksplatser.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.