Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera räddningsfordon var på plats för att bekämpa lågorna. Fastigheten på bilden har inget med händelsen att göra.  Bild: Marcus Ålsnäs
Flera räddningsfordon var på plats för att bekämpa lågorna. Fastigheten på bilden har inget med händelsen att göra. Bild: Marcus Ålsnäs

Stor skogsbrand utanför Varberg

Räddningstjänsten bekämpade under torsdagen en stor terrängbrand mellan Veddige och Väröbacka.

Till en början omfattade branden inget större område, men den spred sig snabbt i terrängen.

– Cirka 400 kvadratmeter brinner och det är ganska brutal spridningsrisk i skogen nu när väderläget är som det är, därför drar vi på ordentligt för att stoppa spridning, berättade Peter Stened, inre befäl vid räddningstjänsten, under inledningen av insatsen.

Området där branden startade ligger mellan Väröbacka och Veddige, utmed väg 850. Det är oklart hur branden startade. Larmet kom till räddningstjänsten vid 16-tiden på torsdagen. Strax före 17 var tio enheter på plats.

– Vi har inte kontroll på branden som det ser ut nu och vi arbetar med begränsning, sade Peter Stened.

Kunde ringa in branden

Vid 18-tiden brann det fortfarande i terrängen och området som det brinner på omfattar nu en betydligt större yta än de 400 kvadratmeterna där det brann inledningsvis.

– Jag har ingen siffra på hur stort område det är som brinner, men det brinner fortfarande. Vi har ändå lyckats ringa in branden och har inte haft någon ytterligare spridning vad jag vet, uppgav Peter Stened.

Enligt Tommy Karlsson, stationsbefäl vid Varbergspolisen, finns en patrull på platsen.

– Det blåser inte idag vilket förstås är positivt.

Räddningstjänsten räknar med att vara kvar vid platsen i flera timmar till. Vid 20-tiden bedömdes den ändå vara under kontroll.

– Förmodligen kommer det vara folk kvar på platsen under kvällen och natten för att man inte vill att det ska komma igång igen, säger Peter Stened.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.