Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bandidos lokal i Vänersborg. ARKIVBILD.

Stor polisinsats mot Bandidos - två gripna

På måndagsmorgonen gjorde polisen en större insats mot en undergrupp till Bandidos i Vänersborg. Piketpolis var med när man slog till mot två olika platser, och två – en kvinna och en man – sitter nu i polisförvar misstänkta för grov penningtvätt.

Det var på måndagsmorgonen som polisen slog till mot två adresser i Vänersborgs kommun. Piketpolis deltog i insatsen, där målet för den ena var Bandidos klubblokal i Mannkärr. Vilken den andra platsen är vill polisen i nuläget inte säga.

Bandidos Trestads lokal i Vänersborg.
Bandidos Trestads lokal i Vänersborg.

– Det fanns flera personer på båda adresserna, säger Peter Grönberg, som handlägger ärendet. 

Två personer som greps i samband med insatsen, häktades på onsdagen, misstänkta för grov penningtvätt. Det ska de enligt häktningsframställan ha ägnat sig åt från januari förra året och fram till nu, på en bostadsadress i centrala Vänersborg. 

Det rör sig om en kvinna i 25-årsåldern och en man i 30-årsåldern, som enligt uppgift till GP ska vara ett par. Mannen har förekommit i flera polisutredningar tidigare och bland annat ställts inför rätta för utpressningsförsök och stöld. 

– Den ena som häktades idag är känd av oss, den andre inte lika mycket, sammanfattar Grönberg. 

Vid tillslagen i måndags gjorde polisen flera beslag, men vad vill inte Grönberg kommentera. 

Enligt uppgift till GP ska det ha rört sig om flera motorcyklar, datorer, guld samt pengar.

Efter tillslaget i måndags har polisbilar i Vänersborg fått däck sönderskurna, enligt källor till GP. Uppgifterna kan inte Grönberg bekräfta.

 – Jag har däremot hört rykten om det, säger han. 

I övrigt vill han inte kommentera utredningen med hänvisning till att man är i ett tidigt skede.

TTELA har pratat med Göteborgspolisens Sven Lindgren, kommissarie och specialist på kriminella mc-gäng, och enligt honom har Bandidos i Vänersborg cirka tio medlemmar som ägnar sig åt att få in pengar genom brottsliga handlingar. 

– Jag kan bekräfta att den nu häktade mannen är medlem i Bandidos och att klubben är synligt aktiv i området, säger han till TTELA.

Bandidos lokalförening i Vänersborg är ett så kallat Probationary Chapter – Trestad Probationary Chapter – vilket betyder att klubben ännu inte nått fullvärdig medlemsstatus. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.