Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Uddevalla blåljus
Bild: Uddevalla blåljus

Stor polisinsats inför bilträffar

En stor polisinsats pågår under påskhelgen med anledning av de planerade bilträffarna i Trollhättan respektive Uddevalla. Sent på fredagen hade delar av insatsen flyttats till centrala Vänersborg.

På långfredagskvällen kommer polisen att närvara i både Trollhättan och Uddevalla med bland annat hundenheter, ridande poliser samt trafikpoliser. Anledningen är de eventuella bilträffarna som ska vara under påsken vid Överby och Torp. Vid 18.30 på fredagen meddelade polisen att de extrainsatta resurserna kommer att vara på plats under påskaftonskvällen också.

– Det fortölper lugnt, säger polisinsatschef Karl-Johan Främling vid 21.30 på långfredagen.

Då har polisen stängt av vissa områden vid Överby i Trollhättan och delar av polisinsatsen liksom bilträffsdeltagare flyttat till centrala Vänersborg. Även där har det gått lugnt till enligt Främling.

– Inga inrapporterad överträdelser eller omhändertagna, sammanfattar han.

Polisen skriver på sin hemsida att de kommer finnas på plats för att hindra ordningsstörningar och minimera risken till fortsatt spridning av den pågående pandemin.

LÄS MER: Slagsmål och fylla på bilträff i Lidköping – flera gripna av polis

LÄS MER: Polisen söker misstänkt våldtäktsman inför bilträff i Trollhättan

De ber även folk att välja en annan väg om man ska köra vid just Torp eller Överby under fredagskvällen, eftersom det kan bli långa köer och för att underlätta deras arbete med polisinsatsen.

Polisen har sedan tidigare gått ut och bett allmänheten om hjälp att få in tips om en misstänkt våldtäktsman i samband med påskens bilträffar.

LÄS MER: Platserna i Göteborg där det kan bli förbjudet att vistas – om smittspridningen blir för hög

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.