Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Flera polispatruller ryckte ut till Alingsås sent på torsdagskvällen. Här har två misstänkta tvingats ner på marken. Bild: Niklas Göransson

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Stor polisinsats i Alingsås – två misstänkta för brott

Två personer är misstänkta för grov misshandel och grovt olag hot efter torsdagskvällen storbråk i Alingsås.
– De är släppta men fortfarande misstänkta för brott, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region i Väst, på fredagsmorgonen.

Polisen larmades på torsdagskvällen om ett pågående bråk i Alingsås där vittnen berättade om fullt pådrag på platsen vid 22.30-tiden.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det är fyra-fem patruller och poliser med k-pist. Ambulans är också på platsen, uppgav ett vittne till GP.

Polisen fick in larmet om misshandeln strax innan klockan tio.

– Vid 21.58 började vi få samtal om att det var 15-20 personer som slogs och sprang omkring i Östlyckan, ganska centralt i Alingsås. Vi är på plats med sex patruller och vår personal har förstärkningsvapen. Det är väldigt rörigt på platsen och i samband med att vi kom dit hittade vi en knivskuren person, berättade Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Polis med förstärkningsvapen

Polisen arbetade intensivt på platsen med att kontrollera ett stort antal personer och ta vittnesuppgifter. Upprinnelsen till bråket tros vara ett medlingsförsök som misslyckats mellan två grupperingar.

Personen som knivskurits behövde inte åka ambulans till sjukhus. De inblandade ska enligt polisen vara i 20-årsåldern. Vid 23.30 hade polisen lämnat platsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.