Stor insats i Munkedal i natt – två män gripna

Två män i 20-årsåldern greps i Munkedal under natten misstänkta för grovt vapenbrott, grov utpressning och olaga frihetsberövande.

ANNONS
|

En stor polisinsats pågick i Munkedals kommun under torsdagskvällen. Flera patruller åkte till platsen varav en var en hundpatrull, enligt uppgifter till GP.

Men polisen var till en början förtegen om insatsen.

– Jag kan säga vi är på plats och utreder ett grövre brott, sa Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare i Fyrbodal under natten mot fredag.

Sara Lund, som är vakthavande befäl vid polisen i region Väst, var också fåordig.

Vad kan du säga om händelsen?

– Jag kan inte säga något alls, säger Sara Lund.

Två män gripna

Under fredagsmorgonen meddelade polisen att två män i 20-årsåldern under natten gripits i Håby, Munkedals kommun, misstänkta för grovt vapenbrott, grov utpressning och olaga frihetsberövande.

ANNONS

Offret är enligt polisen en man i 20-årsåldern. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

Under morgonen kommer polisen hålla förhör med de misstänkta männen och sedan är det upp till åklagaren att besluta om de ska anhållas eller inte.

– Just nu håller vi det mesta för oss själva då det är fler personer som ska höras, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS