Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Agnes Kågström
Bild: Agnes Kågström

Stopp i tågtrafiken på grund av kitesegel

Det var under måndagseftermiddagen totalstopp i tågtrafiken på sträckan Göteborg - Malmö. Orsaken var att ett segel från en kitesurfare lagt sig över kontaktledningarna.

Mellan Frillesås och Åsa landade ett kitesegel på kontaktledningarna vilket ledde till stora störningar i tågtrafiken på Västkustbanan under måndagseftermiddagen.

Bussar sattes in för tågen mellan Varberg - Göteborg, men kiteseglet orsakade förseningar och inställda avgångar på hela sträckan Göteborg - Malmö.

Västtrafik-tåg inställda

För Västtrafiks del påverkas endast ett fåtal avgångar av problemen.

– Vi har egentligen bara två avgångar som påverkas. Det är tåg 13147 som går 16.40 samt tåg 13149 som går 17.10 och de är ersatta med buss. I övrigt är det främst Öresundståg och SJ:s tåg som påverkas, säger Jonathan Nord-Ekfeldt på Västtrafiks störningsjour.

Prognosen för när felet skulle vara åtgärdat var till en början satt till 18.30, men SJ meddelade att ordningen var återställd strax efter klockan 16.

– Det släppte klockan 16, men vi har haft sex tåg som berörts under dagen. Vi har kört buss mellan Kungsbacka och Varberg och fick även ställa in två snabbtåg till och från Malmö, säger Ronny Hörstad på SJ:s pressjour.

Felet åtgärdat

Enligt honom ska tågen kunna rulla som vanligt under resten av måndagskvällen.

– Det kommer att vara förseningar på de tåg som är ute och rullar ju nu, men de som avgår efter 16.30 kommer inte att försenas på grund av det här, säger Ronny Hörstad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.