Stopp i tågtrafiken Göteborg-Stockholm

Ett påkört rådjur stoppade tågtrafiken mellan Skövde och Töreboda på måndagseftermiddagen. Det orsakar vissa följdförseningar, bland annat mellan Stockholm och Göteborg.

ANNONS
|

Strax innan klockan 17 fick räddningstjänsten larm om att ett tåg kört på något i Skövde kommun. Västra stambanan mellan Skövde och Töreboda stängdes då av i bägge riktningar.

Det påverkade även tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm, vilken trafikeras sträckningen.

– Just nu är det tre tåg som påverkas, men det kan ju bli fler med tiden, sa Sara Lindström på Trafikverkets presstjänst initialt.

Väl på plats inledde räddningstjänsten ett sökarbete, och efter en halvtimme kunde man påträffa ett påkört rådjur. Då hävdes också tågstoppet.

– Det är inga jätteförseningar då stoppet inte varade så länge. En handfull avgångar ska vara påverkade, säger Sara Lindström.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS