Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Stopp i tågtrafiken – flera avgångar påverkades

Efter en olycka i tågtrafiken i Kungsbacka blev flera pendeltågsavgångar inställda på måndagsmorgonen. Det fanns i början ingen prognos, men strax innan klockan tio meddelade Västtrafik att tågen var i rullning igen.

Det var strax innan klockan nio på måndagsmorgonen som SOS Alarm fick larm om en olycka i i Kungsbacka. Västtrafik ställde in flera tågavgångar till följd av händelsen.

Olyckan påverkade trafiken i båda riktningar.

– Just nu är det fem tåg som är inställda och vi jobbar med att ersätta med ersättningsbuss. Det är mellan Lindome och Kungsbacka på vissa avgångar och vissa som påverkas hela vägen till Göteborg, sa Tina Zarei på Västtrafik.

– Det är totalstopp där nu, exakt hur många tåg som påverkas vet jag inte, det ska enbart vara pendeltåg som påverkas enligt den information jag har just nu, sa Sara Lindström vid Trafikverkets pressjour.

Det fann till en början ingen prognos för hur länge tågtrafiken skulle påverkas. Räddningstjänsten var på plats och arbetade.

– Man hittar ingenting. De har undersökt tåget och längs med banan men inte hittar någonting. Det är skav på tåget som inte kan härledas till djur eller människa. Man håller på att avveckla på platsen där nu så det är nog klart inom tio minuter, sa Daniel Svensmark vid räddningstjänsten Storgöteborg vid klockan halv tio på måndagsförmiddagen.

Strax innan klockan tio på måndagen meddelar Västtrafik att tågtrafiken är i rullning igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.