Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fyrfaldig OS-medaljör. Mästerkocken Krister Dahl är hittills ensam i världen om att ha fyra OS-guld i matlagning. Nu ska han som ny vd även försöka sätta Hällsnäs på kartan för en bredare målgrupp. Bild: Camille Moestedt

Stjärnkock ska sätta Hällsnäs på kartan

Efter sju framgångsrika år i Göteborgs krogvärld är den flerfaldigt prisade stjärnkocken Krister Dahl tillbaka på hemmaplan. Som ny vd för Hällsnäs ska den före detta kocklandslagsledaren och OS-medaljören få fler att hitta till hotell- och konferensanläggningen vid Landvettersjön.

Solen glittrar i vattnet nedanför uteserveringen i Mölnlycke där gästerna njuter av skuggan i sommarvärmen. Tidigare i morse samlades ett gäng morgonpigga yogautövare nere vid strandkanten vid hotell- och konferensanläggningen som både byggts ut och renoverats, samt fått ny vd i form av mästerkocken Krister Dahl.

Den flerfaldigt belönade kocklandslagledaren, som bland annat ligger bakom Upper House i Gothia towers, är efter sju framgångsrika år i Göteborgs krogvärld tillbaka på Hällsnäs.
– Det känns väldigt roligt och inspirerande att få vara med och utveckla verksamheten här, säger Krister Dahl som var köksmästare på anläggningen 2006-2010 innan han värvades som konceptansvarig för Gothia.
– Jag har haft fantastiska år i Göteborg men nu känns det kul att få jobba lite mer nära verksamheten och även försöka öppna upp Hällsnäs för en bredare målgrupp än bara konferens- och bröllopsgäster genom att erbjuda exempelvis lunch, brunch och kvällsservering här alla dagar i veckan.

Krister Dahl har flera andra idéer på lager för att locka nya gäster. Man har till exempel redan dragit igång med fredagsafterwork och matlagningskurser.
– Framåt hösten är även tanken att bjuda in lite kockkompisar som i nära anslutning till gästerna ska laga mat och berätta om det de tillagar och serverar. Det blir lite som en show där man kommer kocken bakom maten väldigt nära, vilket jag själv tycker är ett intressant och kul koncept, säger Krister Dahl.

Nu under augusti kommer även bygget av en lagerbyggnad för Mackmyra whisky att dra igång. Där ska privatpersoner kunna lagra sin whisky för framtida whiskyprovningar.
Hela anläggningen, som sedan tre år tillbaka ägs av Peter Kollberg, vd för Mölnlycke fastighets AB, har också genomgått en omfattande utbyggnad och renovering och fått både nytt restaurangkök, större matsal och fler konferensrum.
– Vi har planer på att bygga ut ytterligare och därmed öka antalet hotellrum från nuvarande 38 till ett 50-tal till, berättar Krister Dahl som verkar ha hur mycket som helst på gång och nu även återupptagit sitt engagemang i kocklandslaget.

Som senior advisor för laget ska han i höst försöka coacha fram dem till seger i VM i Luxemburg. Men först ska även Krister ha lite semester.
– Ja, annars har jag nog ingen familj kvar i höst, säger han och skrattar samtidigt som han bedyrar att familjen alltid går först och att han inte bara brinner för mat professionellt, utan även gärna lagar middag hemma efter ordinarie arbetstid.