Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Stillastående tåg stoppar upp trafiken

Ett Öresundståg på väg söderut står still norr om Halmstad och stoppar upp övrig trafik på spåret. Under eftermiddagen evakueras alla passagerare till ett annat tåg. Stoppet kommer ha kraftig påverkan på all tågtrafik genom Halland.

ANNONS
|

Tåget som är på väg från Göteborg till Malmö har stannat i höjd med Furet utanför Halmstad på grund av tekniska fel. På grund av stoppet kan andra tåg inte passera på sträckan vilket kommer innebära ytterligare förseningar.

Under evakueringen av tåget stoppas allt tågtrafik genom Halmstad tillfälligt.

– Man får räkna med förseningar på alla tåg söderut. Trafiken norrut släpper så fort evakueringen är klar. Men söderut kommer det bli förseningar under eftermiddagen, säger Peter Gyllander, press- och informationschef på Hallandstrafiken.

Alla passagerare fick flyttas från det stillastående tåget till ett annat.

– När människor är ute på spåret sker det med så hög säkerhet som möjligt, det finns inarbetade rutiner för det, säger Peter Gyllander.

ANNONS

Det stillastående tåget kommer inte kunna köra vidare på egen hand utan kommer bogseras när evakueringen är klar.

Evakuering klar – men fortfarande förseningar

Vid 16.30-tiden ska alla passagerare ha lämnat det stillastående tåget.

– Vi är precis klara med evakuering till annat tåg, och resenärerna har nu åkt vidare. Men det är fortsatt förseningar på västkusten, säger Felicia Danielsson på Trafikverkets pressjour.

Texten uppdateras.

ANNONS