Stenkastning mot poliser i Uddevalla

Poliser utsattes under onsdagen för stenkastning i stadsdelen Dalaberg i norra Uddevalla.
– Vi larmades ut till ett bråk och en stund efter att vi kom till platsen börjades det kasta sten. Vi är där med flera enheter nu, berättade polisens presstalesperson Anna Göransson under onsdagskvällen.

ANNONS
|

Polisen larmades till området klockan 19.48 på onsdagskvällen. Ingångsvärdet var att det pågick ett bråk.

– Men när vi är på platsen så kan inte vi se något bråk. En stund senare så börjar ungdomar att kasta sten och sedan springer de från platsen, säger Anna Göransson. Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon polis har blivit skadad.

Anna Göransson berättar att hon i nuläget inte kan säga om det har varit något bråk eller om det kan ha röra sig om ett falskt larm för att polisen skulle åka ut till platsen.

– Så skulle det kunna vara. Jag kan inte säga att det inte har varit något bråk, men när vi kom dit så var det inte det.

ANNONS

Några timmar efter stenkastningen avslutade polisen insatsen. Det är i nuläget oklart hur händelsen kommer att rubriceras, meddelar Ann-Christine Lövstrand, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS