Sten Tolgfors ny landshövding i Västra Götaland

Den tidigare försvarsministern Sten Tolgfors blir ny landshövding i Västra Götaland. Han tillträder i september och flyttar tillbaka till länet han växte upp i.

ANNONS
|

Sten Tolgfors har en lång bakgrund som politiker i Moderaterna. Först som riksdagsledamot mellan 1994 och 2006, därefter som handelsminister samt försvarsminister i regeringen mellan 2006 och 2012. Nu blir 55-åringen, som är uppvuxen i Åmål, ny landshövding i Västra Götaland.

– Det känns fantastiskt roligt att ta mig an detta uppdrag. Västra Götaland står mig varmt om hjärtat, då jag både har växt upp här och haft verksamhet här i min roll som försvars- och handelsminister, säger Sten Tolgfors i ett pressmeddelande.

Karkiainen (S) ser erfarenheten som tillgång

Regeringen har gett Sten Tolgfors förordnandet från den 1 september 2022, och det sträcker sig till 31 augusti 2028.

ANNONS

– Sten Tolgfors är en erfaren politiker och ett mångårigt statsråd. Hans erfarenheter från politik och näringsliv kommer att vara en tillgång för invånarna i Västra Götaland. Hans erfarenhet som tidigare försvarsminister kommer också att vara en tillgång i uppbyggnaden av det civila försvaret – där länsstyrelserna har en central roll, säger civilminister Ida Karkiainen (S) i ett pressmeddelande.

Sten Tolgfors efterträder Lisbeth Schultze, som har varit vikarierande landshövding efter att den tidigare landshövdingen Anders Danielsson gick i pension i november förra året.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS