Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Stal Postnord-bil - körde full och drogad

Flera personer hörde av sig till polisen och larmade om en Postnord-bil som framfördes vingligt i lördags. Nu har föraren av bilen gripits misstänkt för drograttfylleri och rattfylleri efter vansinnesfärden. – Det är alltid allvarligt om någon sätter sig bakom ratten och inte kan framföra fordonet, säger Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord. Senare under måndagskväll kom nya uppgifter att Postnord-bilen var stulen.

En person som framförde en Postnord-bil har gripits misstänkt för drograttfylleri och rattfylleri efter en körning i lördags, vilket GT var först med att uppmärksamma. Föraren ska vid tillfället ha kört en mindre Postnord-bil och fordonet framfördes både trafikfarligt och vingligt i Stenungsund. Flera personer larmade polisen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

När polisen kom till platsen hade chauffören parkerat bilen och gått i väg en bit.

– Allmänheten tipsade om en bil som vinglade och en chaufför som uppträdde berusat och visade tecken på narkotikapåverkan, säger Håkan Johansson, polisbefäl vid polisen i Fyrbodal.

Efter att polisen kom till platsen genomfördes en provtagning – med positivt resultat, föraren var alltså påverkad. Denne ska också ha uppträtt påtagligt påverkad. 

– Man tog då med sig chauffören till stationen för vidare utredning. Dessa prover är nu skickade på analys, säger Håkan Johansson.

LÄS MER: Efter kritiken – här är Postnords nya satsning

BIlen var stulen

Inititalt fanns det inga uppgifter om att bilen skulle ha varit stulen.

– Det är inte helt fastställt vad det är som har hänt här, men förarna ska naturligtvis föregå med gott exempel, berättade Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord, innan det framkom uppgifter om att bilen hade stulits och alltså inte framfördes av en Postnord-chaufför.

– Det är alltid allvarligt om någon sätter sig bakom ratten och inte kan framföra fordonet, fortsatte hon.

GT rapporterade senare under måndagen att de varit i kontakt med Postnords regionschef Mats Ståhlgren. Då framkom uppgifter om att Postnordbilen blivit stulen. Detta beror på att man inte förvarat nycklarna till bilen på korrekt sätt, vilket gjort att en annan person, som inte arbetar för Postnord, kommit åt dem och misstänkt ha kört bilen med alkohol eller droger i kroppen. 

Personen i fråga kommer, om det visar sig att narkotika eller alkohol fanns i kroppen vid tillfället, åtalas för rattfylleri. Det kan också bli aktuellt med åtal för misstanke om stöld av bilen.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.