Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ligan verkar ha specialiserat sig på att stjäla lyxbilar av märket Porsche. Bild: Stefan Edetoft/Göteborgs-Posten, Arkiv
Ligan verkar ha specialiserat sig på att stjäla lyxbilar av märket Porsche. Bild: Stefan Edetoft/Göteborgs-Posten, Arkiv

Stöldvåg av lyxbilar i Västsverige – bilar för 12 miljoner har stulits

14 Porschebilar har stulits i Västsverige de senaste två månaderna.
Nu misstänker polisen att det är en specialiserad liga i farten.
– Det är för många som har försvunnit under en kort tid för att man inte ska tänka den tanken, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson hos polisen, till GT.

Under hösten har en stöldliga specialiserade på lyxbilar härjat i väst-Sverige, misstänker polisen.

GT skriver att 14 lyxbilar av märket Porsche stulits under hösten, de flesta i Göteborgsområdet. Bilar till ett sammanlagt värde av 12 miljoner kronor.

”Vi vet inte hur det går till”

Stefan Gustafsson, presstalesperson hos polisen, säger att polisen har en särskild grupp som utreder stölderna och att en liga misstänks ligga bakom.

– Vi har konstaterat att det är för många som försvunnit under kort tid och det kan inte uteslutas att det finns ett samband, säger han till GT.

Tillvägagångssättet för stölderna förbryllar polisen och andra utredare.

– Enligt vad jag hört är de körda från platsen. Polisen kom upp i rygg på nån av bilarna. Men det var det sista de såg av baken på den bilen. Sen vet vi inte mer, säger Torbjörn Serrander, utredningsinspektör på Larmtjänst till GT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.