Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Speed-dejting för populära jobb i Kungälv

Den 28 mars invigs Kongahälla center och rekryteringen av personal pågår för fullt.
– Jag söker butiksjobb hos Coop för att jag gillar att möta människor. Nu hoppas jag få göra det i nya butiken, säger Joel Lang, 22 år, en av de arbetssökande som kallats till kortintervjuerna på arbetsförmedlingens Kungälvskontor.

I det nya centret etablerar sig närmare 100 butiker och verksamheter. Gym, vårdcentral, tandläkare, barnavårdscentral och en ungdomsmottagning kommer att finnas tillsammans med restauranger och butiker för inredning, kläder, elektronik bara för att nämna några områden.

300 nya tjänster

Arbetsförmedlingen räknar med 6-700 arbetstillfällen totalt i centret.

– 300 av dessa blir helt nya tjänster, många heltider men även deltider och timanställningar, säger Reimond Ardner, arbetsförmedlare som arbetar med rekryteringsservice för företag vid Kungälvskontoret.

– Vi har hjälpt ett tiotal företag med rekryteringen med allt från annonsering, rekryteringsträffar och, som i dag, snabbintervjuer, säger han.

Det är sökande till tre olika typer av tjänster i det stora köpcentrets nya mathall som kallats. Det är Coop som öppnar en ny 3 000 kvadratmeter stor butik och söker medarbetare.

– Ledning och driftsgrupp är klara. Ett 30-tal personer ytterligare ska anställas, det är kassavärdar, butikspersonal och medarbetare till både varmkök och kallskänk, säger butikschefen Benjamin Rutmark.

Testa nytt och utvecklas

Joel Lang, 22 år, från Kungälv är en av dem som gärna vill arbeta i butiken. Han har tidigare bland annat jobbat som lagerarbetare i Göteborg. Just nu, under tiden han söker nytt arbete, jobbar han i sina föräldrars städföretag.

– Jag vill gärna testa något nytt och utvecklas som person. Jag gick handelsinriktad linje på gymnasiet och serviceyrket passar mig. I en butik får man möta och hjälpa många människor, säger han.

Att arbetet kan var fysiskt tungt ibland är ingenting som han oroar sig för. Han är vältränad.

– Tidigare spelade jag bandy i Kungälvs SK men de senaste åren blir det mest gymträning, säger Joel Lang.

Bak och mat från grunden

Butiken får ett delvis nytt koncept både när det gäller form, färg, inredning och innehåll med bland annat eget bageri, där det ska bakas från grunden, en stor delikatessavdelning och ett eget produktionskök.

– Vi kommer att laga mat och sälja färdiga matlådor både för en portion och större familjemiddagslådor. Vi kommer också att erbjuda catering med olika teman som barnkalas. Matglädje och inspiration ska vara ledord i affären, förklarar butikschef Rutmark.

Många, fler än 500, har sökt de olika tjänsterna i hans matbutik.

– Det har överträffat alla mina förväntningar. Så vi har ett bra urval att jobba med.

Och det finns en röd tråd som går genom ansökningarna.

– Ett starkt hjärta för Kungälv. En sorts stolthet för bygden. Många som pendlar eller har flyttat till Göteborg längtar hem.

Antalet inskrivna vid arbetsförmedlingen

Totalt i Kungälvs kommun: 1358

Öppet arbetslösa: 382

Långtidsarbetslösa: 91

Antal inskrivna ungdomar: 195 varav 56 öppet arbetslösa

Nyanlända: 235

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.