Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Spännband och sugpropp höll fast bussrutan

Ett spännband och sugproppar, det var vad som tycktes hålla fast en framruta på en av Västtrafiks bussar under onsdagskvällen. Nu ska Västtrafik undersöka ärendet.
– Det är rätt sjukt att det görs den här typen av provisoriska lagningar, säger en resenär som åkte med bussen i fråga.

När en resenär under onsdagskvällen gick upp på övervåningen på 100-bussen som går mellan Borås och Göteborg, fick han sig en oroande överraskning: Ett spännband och en glaslyft – en form av sugpropp – verkade hålla bussens framruta från att lossna.

– Det är rätt sjukt att det görs den här typen av provisoriska lagningar, och att bussen är i trafik och kör motorvägssträckor, säger resenären och tillägger:

– Med Västtrafiks resurser är säkra fordon det minsta man kan begära.

Han berättar att han åker sträckan ofta.

– Men det är första gången jag ser något sånt här.

LÄS MER: Västtrafik får 150 nya elbussar

”Bussen ska tas ur trafik”

Västtrafik, som genom sin verksamhet samarbetar med en rad företag som kör buss- och spårvagnstrafiken, säger att bilderna inte visar den standard som de vill upprätthålla.

– Nej, vi tycker inte det här ser bra ut. Vi förstår att våra resenärer ställer sig frågande när de ser lösningar som detta, säger Kristian Lans, kommunikationsstrateg på Västtrafik.

Kristian Lans säger att bussen i fråga under onsdagskvällen ska tas ur trafik så snart som möjligt. Varför den körde med den improviserade lagningen från första början har de ännu inte fått något svar på.

– Det kommer att behövas ta en diskussion med trafikföretaget, säger han och refererar till företaget som kör bussen åt Västtrafik.

Han tillägger:

– Säkerheten för våra resenärer är väldigt viktig för oss. Vi har alltid en dialog med våra partnerföretag för att förhindra sånt här, men det här ärendet kommer vi att ta behöva ta vidare.

LÄS MER: Gustaf somnade på fel buss – föraren körde honom till rätt hållplats

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.