Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Snö, slask och regn är att vänta i Göteborg.  Bild: Stefan Berg
Snö, slask och regn är att vänta i Göteborg. Bild: Stefan Berg

Snö och klass 1-varning drar in över Västkusten

SMHI klass 1-varnar inför onsdagseftermiddagen då vindbyarna förväntas uppgå till 16-19 meter per sekund längs med Bohuskusten. Samtidigt kommer snön dra in över Västsverige – men den är inte här för att stanna.

– Det kommer bli lite blåsigt när det drar in men ingenting extremt. Att det är kulingvarning till havs är ingen ovanligt, säger Ingrid Eronn, meteorolog vid väderinstitutet Foreca.

Under torsdagen kommer det blåsiga vädret att fortsätta, då det kommer vara hårda vindbyar även över land.

– De vindbyarna som drar in över land under torsdagen kommer vara omkring 18 meter per sekund, säger Ingrid Eronn.

Snön kan orsaka problem

Men blåsten är inte det som oroar mest – framåt slutet på veckan kommer temperaturen stiga och molnigheten öka.

– Det kommer vara fortsatt kallt under onsdagen och framåt kvällen och natten ökar molnigheten och blåsten vilket gör att snö kommer dra in under torsdagsmorgonen, säger Ingrid Eronn.

Eftersom det ännu är för tidigt att säga hur yttemperaturen – den temperatur som råder på backen – kommer att vara är det svårt att förutspå hur läget blir i morgontrafiken. Är yttemperaturen låg under torsdagen kan nederbörden resultera i halka.

– Det kan bli lite besvärligt under torsdagen, ja. Det är fortfarande osäkert hur formen på nederbörden kommer se ut, men det kommer börja som snö och sedan övergå i regn, säger Ingrid Eronn.

Ingen snö till advent

För den som önskar sig ett snötäckt Göteborg till adventsfirandet väntar dessvärre besvikelse.

– Snarare tvärtom, det blir mer regn. Nästa vecka ser inte så rolig ut, utan mer hösttråkigt. Det kommer inte vara någon värme direkt även om det inte är minusgrader.

Under veckoslutet och nästa vecka kommer temperaturen ligga runt två till fyra plusgrader, med någon dag där temperaturen kan stiga till sju plusgrader.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.