Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Snö i regionen – men fortsatt barmark i Göteborg

Den riktiga vintern har gjort ett besök i Västsverige. I både Borås och Bollebygd ligger det nu snö över både skog och mark. Men Göteborg får vänta vidare på annat än barmark.
– Enligt de prognoser som vi ser är inte någon ordentlig vinter på väg, säger Marie Staerk på SMHI.

I Bollebygd och Härryda, mellan Göteborg och Borås, vaknade många boende upp till en oväntad syn under tisdagen. För första gången på länge den här vintern låg det nämligen snö på backen.

– I morse klockan sju hade de tre centimeter i Bollebygd. Där har det förekommit snöfall av och till under natten och på morgonen, säger Marie Staerk, meteorolog på SMHI.

Även längre österut, samt norröver, har det kommit snö de senaste timmarna. Exempelvis rapporterar SMHI om tre centimeters snödjup i Ulricehamn, tre centimeter i Uddevalla och hela fem centimeter i dalsländska Bengtsfors.

LÄS MER: Krokus, snödroppar och huggormar tror att våren är här

I Göteborg är det däremot fortfarande barmark, något som inte heller ser ut att förändras före sportlovet.

– Det är inte sådan temperatur att nederbörd kommer ligga kvar. Under tisdagen blir det några enstaka plusgrader. Det är främst öster om Göteborg som det skulle kunna komma någon flinga under eftermiddagen och kvällen – både i Jönköpings län och mellan Vänern och Vättern, säger Marie Staerk.

Är det här vintern som vi kommer att få?

– Enligt de prognoser som vi ser är inte någon ordentlig vinter på väg. Det kan komma lite blötsnö i slutet av nästa vecka. Men det kommer ingen utbredd kyla i prognosen.

LÄS MER: De höga temperaturerna lockar fram fästingar och mördarsniglar

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.