Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Snö blir till regn - så ser väderprognosen ut

Det blev ett visst snöfall över Göteborg under veckans början. Det är en del av varmfronten som dragit in över Västsverige. Men mulet och regnigt är vad vi har att vänta framöver.

En varmfront sveper nu in över Västsverige vilket visade sig i form av snö under tisdagen. Men vinterlandskapet blir inte långvarigt enligt Forecas meteorolog.

- Snön blir nog kortvarig. Bara över norra Göteborg har det börjat falla regn vilket kan dra in över Göteborg under eftermiddagen, säger Nitzan Cohen, meteorolog på Foreca.

Regnet kan också ställa till det i trafiken.

- Det finns risk att det blir besvärligt på vägarna i och med att det blir plusgrader framöver, säger Nitzan Cohen.

Under tisdagskvällen skedde flera avvåkningar i Västsverigem. Trafikverket har varnat för halt väglag  i Västra Götalands, Hallands och Jönköpings län. 

Till slutet av veckan finns det dock solchanser.

- Det blir molnigt men mest uppehåll under morgondagen. Men molnen kan släppa fram solen framåt torsdag och fredag i Göteborg men det blir nog inte mycket till vinterkänsla, säger Nitzan Cohen,

I Norrland blir det dock besvärligt framöver.

- Framåt onsdag-torsdag blir det väldigt blåsigt i Norrlandsfjällen och det lär komma upp till stormvindar och kanske till och med orkannivåer. Man kan väl säga att det är de som får det sämsta vädret, säger Nitzan Cohen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.