Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Smugglade in knogjärn

En 23-årig man har åtalats vid Mölndals tingsrätt efter att ha stoppats i tullen på Landvetters flygplats med mängder av knivar, dopningsmedel och knogjärn i väskan.
Mannen, som bor hemma hos sina föräldrar i Göteborg, hade varit i Phuket i Thailand i två veckor tillsammans med en kompis. Den 23 mars i år landade de i Landvetter.
Efter att ha passerat tullgränsen, togs mannen in för kontroll. I hans väska påträffades bland annat: Fem butterflyknivar, en fällkniv, ett basebollträ, en expanderbatong, 88 knogjärn och dopningsmedel i form av 1 500 tabletter.
Mannen medger att han köpt både knogjärn, en fällkniv och tabletter i Thailand, men påstår att han inte har en aning om hur butterflyknivarna och expanderbatongen hamnat i väskan. PÅ flygplatsen var första gången han såg vapnen.
I polisförhör uppger mannen att han köpte knogjärnen för att han tyckte att det var "häftigt" och att han haft för avsikt att dela ut några av dem till kompisar och sälja några av dem vidare. Han menar att han inte kände till att det var olagligt att föra in knogjärnen i Sverige.
Tabletterna förklarar han att han köpt för att gå upp i vikt. Enligt ordination från personalen på apoteket i Thailand skulle han behöva ta två tabletter dagligen.
Mannen har nu åtalats för smuggling. Han förekommer sedan tidigare på flera punkter i belastningsregistret, bland dömd för misshandel, vapenbrott och stöldförsök av bilar. Han dömdes för första gången vid 15 års ålder, till 2 100 kronor i dagsböter för olovlig körning och rattfylleri.