Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Smitningsolycka i Trollhättan – pojke död

Förbipasserande såg en pojke ligga svårt skadad på en parkeringsplats vid ett bostadsområde i Trollhättan under måndagskvällen. Pojken blev påkörd av en bilist som efter händelsen ska ha inspekterat sitt fordon och kört iväg. Senare under kvällen meddelade polisen att pojken dött av sina skador.

Det var vid 22-tiden under måndagskvällen polis larmades om en olycka i området Lextorp i Trollhättan.

– Det var förbipasserande som anträffade en pojke som låg på marken, svårt skadad, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Polis och ambulans kom till platsen, och pojken fördes till sjukhus direkt.

LÄS MER: Två pojkar blev vittnen till händelsen

Smet från platsen

Johan Josarp berättar att det finns flera vittnen till händelsen. Ett vittne berättar för polisen att en bil stannade efter att ha kört över pojken, varpå en man kliver ut.

– Den här misstänkte mannen ska ha stannat, tittat till sitt fordon och sedan avvikit från platsen.

Det rör sig således inledningsvis om en smitning från trafikolycka, berättade Johan Josarp.

Pojken död på sjukhus

Under natten till tisdag meddelade polisen att pojken dött av sina skador. Brottsrubriceringen ändrades då och en förunderökning inleddes om smitning från trafikolycka samt grovt vållande till annans död.

– Pojken har avlidit. En kille i yngre tonåren, säger Johan Josarp.

Pojkens anhöriga har underrättats. Just nu arbetar polisen utefter de signalement man fått till sig – en stor mörkfärgad bil, av märket Opel.

– Vi pratar med vittnen och de som varit på platsen. Vi kollar också runt i området om det finns övervakningskameror.

LÄS MER: Krisarbete inlett på skola efter dödsolyckan

Mobilt poliskontor på plats

Pojken hittades på en parkeringsplats vid Lantmannavägen i Trollhättan, i närheten av ett bostadsområde, enligt Johan Josarp.

– Vi har de signalementen på fordonet att gå på. Det kan hända att det är lite skador på den. Vi får se om vi kan hitta den, säger Johan Josarp.

På tisdagsmorgonen var ännu ingen gripen för brottet. Polisen har placerat ett mobilt  poliskontor i området med förhoppningen att få in fler vittnesuppgifter.

– Vi kommer även att fortsätta att knacka dörr i området och vi jobbar samtidigt med att bearbeta de vittnesuppgifter som vi har fått fram. Många är oroliga och ledsna just nu, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

Ingen misstänkt

Vid 15-tiden under tisdagen hade polisen fortfarande ingen misstänkt för brottet. På grund av ryktesspridning vill polisen däremot gå ut med viss information om offret.

– Det cirkulerar rykten om att det skulle handla om att pojken varit förföljd och liknande. Det stämmer inte. Pojken hade mycket ordnade familjeförhållanden och är inte känd av polisen sedan tidigare, säger Stefan Gustavsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.