Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Smash and grab ledde till stor polisjakt

Under natten mot måndagen gjordes en smash and grab-kupp mot Elgiganten i Borås. Polisen lyckades lokalisera flyktbilen och inledde sedan en jakt efter de sju gärningsmännen som flydde till skogs.

Vid 03:42 kom larmet om en smash and grab-kupp vid elektronikkedjan på Torggatan i centrala Borås.

– Vi lyckades lokalisera flyktbilen och sedan inleddes ett förföljande, berättar Morten Gunneng, vakthavande befäl på polisen Storgöteborg.

Biljakten slutade i terrängen utanför Bollebygd där sju gärningsmän flydde till skogs. Polisen har hittills lyckats gripa en person men de sex andra söks fortfarande i området.

– Vi har fortfarande en pågående insats och försöker att ringa in dem. Vi ska försöka gripa så många vi kan. Helst alla sju. Flyktbilen med elektronikvarorna är säkrad. Hela bilen är full av kartonger, säger Gunneng.

Det är fortfarande oklart exakt vad som stulits och nu väntar en teknisk undersökning av bilen och brottsplatsen. Händelsen är rubricerad som grov stöld.

Efter klockan 09 hade ytterligare två personer gripits i sökområdet.

Vid 11 meddelade polisen att insatsen hade avslutats i sökområdet men att spanings- och utredningsarbetet kommer att fortsätta.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.