Smash and grab-kupp i Göteborg

ANNONS
|

Kuppen ägde rum strax efter klockan tre under fredagsnatten. Då använde sig tjuvarna av en hjullastare som en murbräcka för att forcera en vägg på elektronikvaruhuset NetonNet på Hisingen.

- De har använt en hjullastare och forcerat en vägg, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

LÄS OCKSÅ: Smash and grab-kupp mot Willys

Flydde i mörk bil

Hjullastaren lämnades sedan kvar på platsen och tjuvarna flydde i en väntande bil.

- De har lämnat platsen i en mörk bil som vi söker efter, men som ännu inte är hittad. Så det är ingen gripen i nuläget, säger Göran Carlbom.

ANNONS

Det är i nuläget inte fastställt exakt vad tjuvarna fick med sig, eller till vilket värde. Polisen spärrade av platsen under natten och kommer att göra en teknisk undersökning under morgonen.

Smash and grab mot Willys

Så sent som igår natt forcerade någon eller några Willys i Kållered med en hjullastare. Då ledde inbrottet till att sprinklersystemet utlöstes och förstörde varor i butiken.

Ingen misstänkt var kvar på platsen när polisen var på plats drygt tio minuter efter larmet.

Det är i nuläget inte klarlagt om de båda kupperna har något samband med varandra.

Bilen som polisen söker efter nattens stöt mot NetOnNet är enligt polisens presstalesman Christer Fuxborg en svart Audi.

– Det handlar om en motorstark combi. Det kan handla om en Audi RS med 450 hästkrafter, men vi inte inte med säkerhet om det är en RS eller inte. Vi har fått in liknande uppgifter på flyktbilen från flera sådana här smash and grab-kupper och det här en något som sträcker sig ganska långt bak i tiden, säger Christer Fuxborg.

ANNONS