"Smash and grab" i handelsområde

Minst fyra gärningsmän ska ha kört in två stora svarta Audi i en av butikerna på Svinesunds handelsområde. Väktare och personal på plats skrämde bort gärningsmännen.

ANNONS
|

Det var vid 04:30-tiden på morgonen som två stora svarta bilar körde rakt in i jaluiserna på en av butikerna på Svinesunds handelsområde. Därefter började de fortsätta forcera jalusierna med det polisen misstänker var en kofot.Polisen beskriver det som en påbörjad "smash and grab", men att tjuvarna inte visste var att det fanns personal inne i butiken.

– Väktare kommer snabbt till platsen och personalen inne i butiken kommer ut. Det skrämmer tjuvarna som flyr från platsen i okänd riktning, säger polisens presstalesman Hans Lippens.

Efter sig lämnade de omfattande skadegörelse. Samtliga gärningsmän var klädda i mörka träningsoveraller, handskar och luvor.

ANNONS

Men de lyckades inte få med sig något byte. Däremot lyckades polispatrullen som kom till platsen säkra det de kallar "intressanta" spår.

– Vi har bra bilder och teknisk bevisning. Vi tror att de var ute efter att stjäla cigaretter, det brukar de vara vid "smash and grabs". Det eller teknik, säger Lippens.

Men varför fanns det personal i butiken vid 04:30 mitt i natten?

– Det vet vi inte, men klart är att de var en bidragande orsak till att de misstänkta gärningsmännen skrämdes bort, säger polisens presstalesman Hans Lippens.

ANNONS