Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Slog sönder turistbyrån efter springnota

Först roade sig paret kungligt med mat och dryck på krogen. Men de kunde inte betala för sig - i stället tog de en springnota innan de hamnade i bråk och mannen gick bärsärk.

Det var vid midnatt som polisen fick samtal om en vildsint man som slog sönder glasrutor på turistbyrån i Strömstad. Väl på plats kunde patrullen konstatera att jodå, en man ägande sig åt skadegörelse.

När mannen hade gripits fick man också klarhet i vad som hänt tidigare på kvällen.

– Mannen och en kvinna har hamnat i ett gräl efter ett besök på en närliggande restaurang. Måltiden innehöll uppenbarligen mer dryck än mat. Det framkom även att paret inte kunnat betala för sig, berättar Stefan Gustafsson, polisens presstalesman för region Väst.

När de väl sprungit från restaurangen har de hamnat i bråk på Badhusgatan och mannen har börjat slå sönder rutorna till turistbyrån. Mycket folk var i omlopp och blev vittnen till händelsen, när mannen fullständigt tappar humöret.

– Mannen har av okänd anledning tappat humöret och slår därefter sönder ett antal rutor på turistbyrån. En person har blivit slagen av mannen i samband med händelsen.

Paret, både mannen och kvinnan, fick omhändertas för berusning och fick spendera resten av natten i polisens fyllecell, dock fick de varsitt arrestrum.

– Hur krognotan ska betalas är ännu inte känt, summerar Stefan Gustafsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.