Skulle åtalas i dag – på fri fot efter häktesrymning i Halmstad

I tisdags klättrade en ung man ut ur ett fönster på häktet i Halmstad och rymde. Under fredagen skulle mannens egentliga åtal väckas, alternativt förlängd häktning begäras. Nu fortsätter polisens jakt efter mannen som återfaller konstant i brottslighet.

ANNONS
|

Det var tidigt på tisdagsmorgonen som en man i 20-årsåldern rymde från häktet i Halmstad genomett uppbrutetfönster.

– Detta är en allvarlig händelse som nu är under utredning. Jag går inte in på vad mannen misstänks för, men han är inte misstänkt för något våldsbrott, sägerCamilla Aamoth, tillförordnad kriminalvårdschef vid det aktuella häktet.

LÄS MER: Polisjakt efter ung man – rymde från häktet

Under fredagen framgår det att mannen misstänks för olika typer av stölder som rör fordon, enligt Hallandsposten. Det senaste brottet mannen misstänks för är stöld av två bilar.

–Båda är av märket Audi. Bilarna är inte nya men av finare varianter värderade till uppemot 600 000 kronor per styck, säger Jenny Jerrhage Lundquist, förundersökningsledare vid Laholmspolisen till Hallandsposten.

ANNONS

Skulle användas för brott

Jenny Jerrhage Lundquist berättar att man tror att bilarna planerades att användas vid fler brott, då de stulna bilarna är av den snabba typen. Hon tror att det kan ta ett tag innan de kan få tag i den förrymde.

– Men han kommer att komma in så småningom, säger hon.

LÄS ÄVEN: Efter rymningen – häktet i Halmstad förstärker säkerheten

Under fredagen skulle åtal ha väckts mot mannen, eller en förlängd häktning begäras. Med tanke på den rådande situationen har åklagarna fått förlängt till den 3 november. Men huruvida det blir åtal innan dess beror på om man fått tag i honom tills dess.

– Det är inte första gången som han grips, han återfaller i brott hela tiden, säger Jenny Jerrhage Lundquist, förundersökningsledare vid Laholmspolisen.

ANNONS