Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skottlossningen utreds som försök till mord

Flera män var på tisdagen inblandade i en skottlossning på Kronogårds torg i Trollhättan. Hela torget spärrades av och polispådraget var omfattande.

Vid 15.30-tiden på tisdagseftermiddagen larmades polis till Kronogårds torg efter en skottlossning. Enligt uppgifter till polisen var två till fyra män i bråk på platsen, en av dessa ska ha tagit upp ett pistolliknade föremål och avlossat ett antal skott, skriver TTELA.

Därefter lämnade några av de inblandade torget i en personbil och kort därpå stoppade polisen en mörkblå bil i höjd med Håjums begravningsplats. I bilen färdades två yngre män. Båda fördes till polishuset i Trollhättan för förhör.

– Åtminstone en av dem hörs om händelsen. Om han, och möjligen även den andre, har någon koppling till skjutningen kan jag inte svara på. Det har även begärts en husrannsakan av bilen, uppger polisens presstalesman i Västra Götaland Stefan Gustafsson.

Polisen inledde omgående en förundersökning om försök till mord, alternativt dråp. Gustafsson medger att fynd har gjorts, vad uppges inte. Flera personer kommer att höras.

– Personer kommer att tas in till förhör, vi kommer att göra fler avspärrningar och utföra flera husrannsakningar av både bostäder och bilar i takt med de uppgifter vi får in. Vi eftersöker också den grupp personer som var på plats vid skjutningen. Om det handlar om en organiserad grupp eller inte kan jag inte gå in på nu, säger Gustafsson.

Under skottlossningen träffades en person av en rikoschett. Personen ska inte ha skadats allvarligt, men ha fått hål i en jacka och en hudrodnad. En kula ska också ha gått genom en ruta, dock utan personskador.

– Ingen är vad vi vet avförd till sjukhus och jackan har vi tagit i beslag. Jackans ägare är hörd, men vad han har för koppling till den som sköt är oklart, säger Stefan Gustafsson och fortsätter:

Hela Kronogårds torg spärrades av och vid 16.30-tiden var sex polispatruller på plats. Inledningsvis arbetade Trollhättepolisen med ärendet. Senare under kvällen överlämnades arbetet till enheten för grova brott.

Polisens tekniker undersökte den stoppade bilen och senare på kvällen gjordes teknisk undersökning av torget. Bland annat användes flera hundar.

– Fynd har gjorts på torget. Vad kan jag inte säga, och inte heller om fler personer är på väg in till förhör nu i kväll, säger Mattias Hasselström, inre befäl hos Trollhättepolisen.

Männen i den blå bilen släpptes efter förhör. Ingen av dem är misstänkta för brott.

Tidigare under tisdagen uppgav presstalesmannen Stefan Gustafsson:

– Utredningsläget är gott och vi har stora förhoppningar om att lösa detta.

Ännu vid 21-tiden på kvällen hade ingen gripits som misstänkt för skjutningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.