Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Skottlossning i Västsverige - en träffad i låret

En man har anhållits misstänkt för mord- alternativt dråpförsök efter lördagens skottlossning i Lysekil där två personer skadades. – Det är inget vidare att bli utsatt för något sådant här, men personerna ska inte ha några livshotande skador, säger Lars-Rune Timmersjö, gruppchef vid grova brott i Fyrbodal.

En man har anhållits misstänkt för mord- alternativt dråpförsök efter lördagens skottlossning i en lägenhet i Lysekil.

Enligt polisen kommer det under måndagen fortsätta att hålla förhör.

Skadorna på de inblandade personerna är okända, men de ska inte ha livshotande skador.

–  Det är inget vidare att bli utsatt för något sådant här, men de ska inte ha några livshotande skador, säger Lars-Rune Timmersjö, gruppchef vid grova brott i Fyrbodal.

Fördes till sjukhus med ambulans

Enligt polisens presstalesperson ska de tre inblandade känna varandra sedan tidigare.

Det var vid 20-tiden under lördagen som larmet nådde polisen med anledning att det förekom ett bråk i en lägenhet i Lysekils kommun, det framkom dock ganska snart att det rörde sig om en skottlossning.

En man hade då skjutit mot två personer i lägenheten.

– Han har skjutit en person i låret och en annan målsägare har fått ett skott mot sig som snuddade personens buk, sa Joakim Hansson vakthavande befäl vid polisen i region Väst, kort efter händelsen. 

Enligt vittnen till polisen ska minst två skott ha hörts från platsen. När polisen kom till platsen hittade de två vapen i lägenheten samt blod och tomhylsor i lägenhetshuset.

Två skadade personer ska ha lämnat platsen i en bil och en person fördes till sjukhus med ambulans, med vad som troligen är en skottskada i ett ben. En annan person ska ha fått en skada över magen eller buken.

Lägenheten och trapphuset spärrades under lördagen av för en teknisk undersökning.

En man anhållen 

En man är anhållen misstänkt för mord- alternativt dråpförsök. 

– De tre inblandade känner varandra. Vi går inte in mer på detaljer om händelsen eller motiv, har Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst, tidigare sagt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.