Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/9

Skottlossning i Halmstad

En man har skjutits på Andersberg i Halmstad. Polisen har beslagtagit flera fordon och hört många vittnen, men ingen har gripits för händelsen. Den skottskadade mannen ska ha blivit skjuten i buken. –  Skottskadade mannens skadeläge är oklart, mannen ska ha legat på operation, vi har inte kunnat ha något förhör med honom, säger Peter Adlersson.

Det var klockan 15:51 som SOS Alarm började få samtal om en skottlossning på Andersberg i Halmstad. Enligt polisen var det många som ringde och larmade.

– När vi kommer fram ser vi att det är en man som har blivit skjuten i buken, bekräftar Peter Adlersson, polisens pressinformatör i Väst, för GP.

Mannen vårdades till en början på platsen. Sedan fördes han till sjukhus med ambulans.

– Initialt har man kunnat växla några ord med mannen, men vi vet inte hur pass skadad han är. Han kan ju ha inre blödningar och så, förtydligar Adlersson.

Massiv insats med polishelikopter

Platsen har nu spärrats av. En stor polisinsats pågår på olika platser i Halmstad. Samtliga tillgängliga resurser i regionen har kallats dit. Även helikoptern deltar i insatsen.

– Vi har dels vanliga patruller på plats som säkrar själva brottsplatsen, parallellt förhörs vittnen på plats. Dessutom har vi åtminstone en hundpatrull där, berättar Adlersson.

Så tillägger han:

– Sen har vi ytterligare en patrull som åkte med till sjukhuset för att försöka förhöra den skjutne mer ingående.

Bil med flera personer i lämnade platsen

Enligt vittnen på plats ska en bil ha lämnat brottsplatsen i hög fart. Flera personer ska ha färdats i fordonet.

– Så vi vet inte hur många som är inblandade i det här eller om den faktiskt hade koppling till själva händelsen, menar Adlersson.

Ni är inte säkra på om det var eventuella gärningsmän?

– Vittnen på plats som pratat med polisen tror att den hade koppling till skottlossningen.

Rubriceras som försök till mord

Strax efter klockan sex på tisdagskvällen meddelade polisen att man beslagtagit flera fordon som tros vara kopplade till händelsen och som nu ska genomgå en teknisk undersökning. 

– Två bilar och två mopeder har tagits i beslag som sätts i samband med skjutningen. De hittades i närområdet av där händelsen skedde, säger Peter Adlersson. 

Flera vittnen ska även ha hörts under kvällen. Polisen är kvar med flera patruller och hundförare på platsen och en teknisk undersökning av brottsplatsen kommer att inledas. En förundersökning om försök till mord har inletts, men än finns ingen gripen. 

Skadeläget för den skottskadade mannen var under tisdagskvällen fortfarande oklart.

–  Skottskadade mannens skadeläge är oklart, mannen ska ha legat på operation, vi har inte kunnat ha något förhör med honom, säger Peter Adlersson.