Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
T / S Britta
T / S Britta

Skolskeppet T/S Britta under klubban

Konkurs och avslutad verksamhet i Maritima föreningen. Den förutsägelsen gjorde Michael Carlsson i ägarstiftelsen till T/S Britta för ett år sedan. Sedan drygt en vecka är stiftelsen försatt i konkurs och T/S Britta till försäljning på exekutiv auktion.

– Båten ska säljas, får hoppas det finns köpare. Båten är ju stor, säger Robin Åsedal på PS Auction som fått i uppdrag att sköta försäljningen.

Traditionsfartyg av Brittas typ har Robin Åsedal inte varit med om att sälja tidigare, även om segelbåtar ibland tillhör auktionsobjekten. Men han tror också att hans begränsade erfarenhet av försäljning av träskepp beror på att han vanligtvis hanterar lösöre från finansbolag.

– Det är en gammal båt, ganska unik, säger Robin Åsedal om Britta byggt 1956 på Hälleviksstrands varv och med ett marknadsvärde på 1 300 000 kronor.

På fredagseftermiddagen var högsta budet 180 000 kronor, i en budgivning som dittills omfattat fyra spekulanter och som stängs 24 oktober.

– Mycket intresse, auktionen har legat ute en dag bara. Jag kan tänka mig att budgivare kommer från närområdet, men även Norge, Finland och Danmark, säger Robin Åsedal.

Ett reservationspris är satt, dock ännu hemligt för utomstående.

Vad händer om ingen går över minimipriset?

– Vi förhandlar då med budgivare, då vi försöker höja budet eller att genomföra försäljningen ändå. Men det är svårt att sia om vad som händer efter auktionen, säger Robin Åsedal som inte utesluter en ny auktion om buden är för låga.

Men säljas ska hon, T/S Britta.

LÄS MER: Auktion avslutade Brittas seglingsbana

LÄS MER: Sökes: ny ägare till T/S Britta

LÄS MER: Lösning saknas för skolfartyget Britta

LÄS MER: Kommunen föreslås ta över T/S Britta

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.