Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Hålabäcksskolans rektor, Jerry Spekal, har skickat ut information till vårdnadshavarna som har elever på skolan. Bild: Kristoffer Simonsson, Kungsbacka kommun

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Skola varnar: Man försökte locka in flicka i bil

På väg till skolan blev en 13-årig flicka i Kungsbacka stoppad av en främmande man som ville ge henne skjuts i sin bil. Det berättar mamman som polisanmält händelsen. Skolans rektor har larmat andra föräldrar och polisen söker efter mannen i området.
– Det känns fruktansvärt obehagligt och jag vill uppmana alla att vara uppmärksamma, säger mamman.

Det var i torsdags morse som flickan ska ha blivit stoppad av en främmande man, när hon hade 200 meter kvar till Hålabäcksskolan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Hon uppmanades av mannen att stanna. Han hade ställt sig utanför sin bil med bildörren öppen. Min dotter tittade på honom, sa nej och att hon skulle gå. Men då uppmanade han henne igen att sätta sig i bilen. Min dotter förstod direkt att något inte stämde, säger mamman som vill vara anonym.

Anmälan om ofredande

13-åringen tog signalement på både mannen och bilen. Efter att ha kommit fram till skolan ringde hon sin mamma och sedan åkte de tillsammans till polisstationen i Kungsbacka och gjorde en anmälan av händelsen.

– Det känns fruktansvärt obehagligt. Jag hade svårt att somna i natt. Som förälder tänker man på vad som hade kunnat hända. Man skenar i tanken, säger mamman som nu vill gå ut och varna Kungsbackaborna att vara extra uppmärksamma.

En anmälan om ofredande har upprättats och polisen ser allvarligt på händelsen.

– Vi ser mycket allvarligt på händelsen. Vi stoppar och kontrollerar nu bilar som kan stämma överens med de signalement vi fått in, säger Staffan Lingstedt, stationsbefäl på polisen i Kungsbacka.

Skolan larmar

Även Hålabäcksskolans rektor, Jerry Spekal, har skickat ut information till vårdnadshavarna som har elever på skolan.

– Det här är naturligtvis obehagligt men vi är väl medvetna om att sånt här kan hända. Vi på skolan är alltid vaksamma men har nu uppmärksammat både personal och föräldrar att hålla ögon och öron öppna, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.