Skogsbrand i Mark – ligger "knivigt" till

En skogsbrand har brutit ut vid Rådasjön i Marks kommun. En yta på 100 kvadratmeter ska stå i lågor. Räddningstjänsten är på plats med fyra enheter.

ANNONS
|

Vid halv elva-tiden på söndagen larmades räddningstjänsten till ett skogsområde vid Rådasjön mellan Sätila och Björketorp i Marks kommun. Räddningstjänsten är på plats med fyra enheter.

– Det är 100 kvadratmeter som brinner, säger Peder Lijeroth, räddningschef i beredskap vid Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Enligt honom är platsen där det brinner svårtillgänglig för räddningstjänsten.

– Det är en svår terräng, det ligger lite otillgängligt i terrängen, så det är lite knivigt, säger han.

Men enligt honom bör branden vara släckt inom ett par timmar.

– Vi har tillräckligt med personal på platsen. Vi bedömer att vi kommer att vara på plats två timmar till och sedan kommer vi att ha överbevakning under natten, säger Peder Lijeroth.

ANNONS

Vid halv tretiden uppgav räddningstjänsten att branden var under kontroll.

– Vi kommer att börjar trappa ner på styrkor om cirka en halvtimma. Men vi kommer att vara kvar för eftersläckningsarbete under hela kvällen och natten, säger Christer Larsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Det ska inte finnas några boende i närheten av branden och ingen person har skadats.

Strax efter klockan 16 var branden fortfarande under kontroll och spridningsrisken var obefintlig.

– Vi har två enheter kvar på plats. Vi kommer arbeta med eftersläckningsarbetet en bra bit in på natten, säger Christer Larsson.

ANNONS