Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Skarp skottlossning i Falkenberg

Polisen larmades under fredagen om en misstänkt skottlossning i Falkenberg. Senare under kvällen kunde man konstatera att skarpa skott har avlossats.
– Polisen har hittat hylsor på platsen som styrker att någon avlossat ett skjutvapen, säger presstalesmannen Stefan Gustafsson.

Polisen larmades om händelsen vid 16.30-tiden på fredagseftermiddagen. Vittnen uppgav då att ett vapen avlossats i området Östra Gärdet i Falkenberg.

Vid 17-tiden hade polisen inga uppgifter om att någon person skulle ha kommit till skada i samband med händelsen.

– Vi har uppgifter från vittnen om att ett vapen har varit synligt och att det också har använts. Vi måste arbeta efter perspektivet att det handlar om ett riktigt vapen, berättade Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i region Väst.

Hylsor hittade vid platsen

Polisen spärrade under eftermiddagen av platsen där skjutningen uppgavs ha ägt rum. Senare under kvällen kunde polisen konstatera att man gjort fynd av hylsor vid platsen som nu har tagits i beslag för vidare undersökningen.

Vittnesuppgifter från platsen talar enligt polisen om att en eller flera personer efter händelsen ska ha försvunnit på en moped.

Stefan Gustafsson berättar att det ska handla om en vit eller silverfärgad moped, troligen av skotermodell.

Presstalesmannen uppger samtidigt att polisen är intresserad av att få in alla tänkbara iakttagelser som kan ha gjorts i samband med händelsen och uppmanar människor som har information att kontakta polisen via 114 14.

I nuläget rubriceras händelsen som försök till grov misshandel, alternativt försök till mord. Stefan Gustafsson betonar samtidigt att det i nuläget inte finns något belägg för att vapnet riktats eller avlossats mot någon person.

Samtidigt som platsen där tomhylsorna anträffades har undersökts har polisen också knackat dörr i området i hopp om att få in fler vittnesuppgifter om skottlossningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.