Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skåpbilsbrand spred sig till bostadshus

Från en skåpbil via en container till ett bostadshus. En brand har spridit sig och en villa i halländska Hylte går inte att rädda.
En person ska ha förts till sjukhus i samband med branden.

Det var vid 06-tiden på söndagen som larmet kom om branden, som bekämpades av tio enheter under morgonen.

Enligt räddningstjänsten ska det har börjat brinna i en skåpbil som stod nära en container och ett bostadshus. Branden har på så vis spridit sig.

– Det var människor i bostadshuset men alla verkar ha kommit ut, säger Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad.

En person har förts med ambulans till sjukhus för kontroll.

– Personen ska inte ha några fysiska skador, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i Region Väst.

Villan övertänd

Branden hade vid 07-tiden spridit sig till vinden men räddningstjänsten hyste dock hopp om att lyckas begränsa branden. Mindre än två timmar senare står det dock klart att villan är utom räddning, rapporterar Hallandsposten.

– Vi fick precis besked att villan är helt övertänd och den går inte att rädda alls utan den kommer få brinna ner under kontrollerade former, säger Andreas Karlsson på räddningstjänsten Halmstad.

– Vi kommer att bli kvar här ett par timmar till.

Enligt polisen är brandorsaken ännu oklar men ska utredas och man har inlett en förundersökning gällande mordbrands. En teknisk undersökning ska genomföras när branden släckts och svalnat.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.