Skärmflygare räddas av helikopter

En skärmflygare har fastnat i ett träd i Falköping. Personen ska vara oskadd, men räddningstjänsten har tillkallat en helikopter till platsen för att få ner mannen. Efter två timmar pågick räddningsaktionen fortfarande.

ANNONS
|

Larmet kom in till räddningstjänsten från en privatperson och det hela ska ha utspelat sig vid ett flygfält strax utanför Falköping. Mannen var vaken och talbar efter kraschen men behövde hjälp att ta sig ner.

– Det verkar okej med personen, men det är ett högt träd han har fastnat i, säger Stefan Johansson,stabsbrandmästare vid räddningstjänsten i Falköping.

Räddningstjänsten meddelar senare att de är på plats och ska hjälpa mannen ner. Han ska inte vara allvarligt skadad, men sitter ganska högt upp enligt räddningstjänsten.

– De är framme, han sitter på en gren och är välbehållen. De kommer fira ner honom med ett rep för han har ju sele på sig, säger Stefan Johansson.

ANNONS

Helikopter tillkallas

Men räddningasktionen gick inte riktigt som det var tänkt och nu har en helikopter tillkallats till platsen av räddningstjänsten.

– Han sitter fortfarande kvar, planen fungerade dåligt.Helikopter är på väg och ska försöka lyfta upp honom i sele, vi får se hur det går, säger Stefan Johansson och fortsätter:

– Men han mår jättebra, men han sitter nog 15-18 meter upp i luften.

Fast i två timmar

Strax efter klockan åtta på kvällen meddelade Räddningstjänsten att mannen fortfarande var kvar i trädet.

– Helikoptern försöker få ner honom, han sitter dumt till så det är inte så enkelt, säger Stefan Johansson.

Enligt honom har räddningsarbetet försvårats av att det är mycket grenar i vägen för Helikoptern.

– Han har suttit där i två timmar nu, så vi får hoppas han kommer ner snart, säger Stefan Johansson.

Räddningstjänsten meddelade senare under kvällen att de lyckats få ner mannen med hjälp av en klättrare som fick ta sig upp med en lina så att de kunde hissa ner honom.

ANNONS