Sju barn inblandade i trafikolycka utanför Ucklum

Två personbilar har kolliderat strax utanför Ucklum på lördagsförmiddagen. Nio personer färdades i bilarna varav sju barn. Tre personer har förts till sjukhus.

ANNONS
|

Det var vid 10.20 på lördagsförmiddagen som räddningstjänst, polis och ambulans larmades till länsväg 650 strax utanför Ucklum i närheten av Stenungsund. Två personbilar ska ha krockat. Sammanlagt nio personer färdades i bilarna varav sju barn.

Enligt polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler ska tre av personerna ha förts till sjukhus, oklart hur många av dem som är barn.

Enligt Lisa Räng, presskommunikatör på Sahlgrenska universitetssjukhuset, har ett av SU:s sjukhus tagit emot ett barn i förskoleåldern som inte är allvarligt skadat och där läget betecknas som stabilt.

Bild: Mikael Berglund

Anders Ryberg, tjänsteman i beredskap vid sjukhusen i väster, bekräftar att ytterligare en person med lindriga skador befinner sig på en av regionens akutmottagningar.

ANNONS

Det exakta händelseförloppet är ännu inte klarlagt men enligt räddningstjänsten handlar det om en sidokollision. Vid olycksplatsen råder en hastighetsgräns på 70 km/h.

En anmälan om vårdslöshet i trafik är upprättad.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS