Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/21

Sjösättningen gick överstyr - båt på vägen

En stor båt har ramlat av en trailern och ligger just nu tvärs över vägen och blockerar all trafik.

Det var vid 10-tiden på tisdagsförmiddagen som händelsen inträffade. Av någon anledning trillade en 30 fot, cirka 9 meter, lång båte av från en lastbilstrailer på väg 172 i Uddevalla. Istället för att segla vidare på släpet landade den stora båten på sidan, rakt över vägen i riktningarna mot både Uddevalla och Färgelanda.

Matvaror över hela vägen

- Det går folk på vägen och ser ut att plocka upp saker från båten. Dessutom ser det ut som efter en picknick, det ligger mat överallt. Mat som troligen trillat ur båten när den föll av släpet. Så det ligger Bullens pilsnerkorv, emballage från Coca-cola och tonfiskburkar över vägbanan, säger Linus Valberg, Bohusläningens reporter på plats.

Båten hindrade trafiken i båda riktningarna. Trafiken stod helt still, med långa köer som följd. 

Polisen var först på plats

- Polisen har pratat med den som verkar ha kört släpet med båten, säger Linus Valberg och berättar att en förare samt ett litet barn fanns i lastbilen som fraktade båten.

Både föraren och barnet ska vara oskadda. Polisen är dock mycket fåordig, och säger att man utreder det hela som en trafikolycka. Även räddningstjänsten var på plats för att förhindra att båt från att läcka ut exempelvis olja eller drivmedel i naturen.

En vanlig bärgningsbil kunde inte användas för att flytta båten. Istället måste polisen vänta på att en stor kranbil kommer till platsen, och kan lyfta båten på släpet igen.

Vid 11-tiden var kranbilen på plats och efter lunch pågick fortfarande arbetet med att lyfta upp båten på ett annat lastbilssläp.

Texten kommer att uppdateras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.