Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Singeltjejer föredrar Tylösand

Halmstad och Båstad är Sveriges hetaste singelstäder. Det visar resultatet av de 1 000 intervjuer som SIFO har gjort under den senaste veckan.

Med andra ord borde det vara lätt att välja en av städerna för alla som söker den rätta. Men så enkelt är det inte. Båstad hamnar nämligen högst på singelkillarnas lista följt av Tylösand (Halmstad) och Smögen. Singeltjejerna föredrar däremot Tylösand före Visby och Piteå.

I undersökningen, som har gjorts av SIFO på uppdrag av dejtingsajten E - Kontakt, har 1 000 män och kvinnor från 15 till 49 år intervjuats.

- Många singlar drömmer om att hitta den perfekta sommarflirten på semestern. Därför tyckte vi att det var intressant att ta reda på vart singlarna tar vägen över sommaren, säger Karin Boo, Kärlekscoach på E-kontakt.se.

Förutom att singeltjejerna föredrar andra städer än singelkillarna är det även en markant skillnad mellan de olika åldersgruppernas favoritplatser. Tylösand och Båstad hamnar i topp bland 15 till 29 åringar medan 30 till 49 -åringarna föredrar Smögen. Den allra äldsta reser helst till Borgholm på Öland.

Singeltjejernas favoritstäder sommaren 2011:

1. Tylösand/Halmstad 22 %

2. Visby/Almedalen 20 %

3. Piteå 13 %

4. Borgholm 11 %

5. Smögen 10 %

Singelkillarnas favoritstäder sommaren 2011:

1. Båstad 29 %

2. Tylösand/Halmstad 18 %

3. Smögen 14 %

4. Borgholm 11 %

5. Piteå 10 %